Kleine vakantieparken

Kleine vakantieparken

Kleine vakantieparken zijn populair onder de vakantiegangers, die vooral willen genieten van de rust, vrijheid en de natuur. Deze, van opzet, kleinschalige parken hebben bovendien het voordeel dat er volop in de natuur van privacy genoten kan worden. De meeste accommodaties op een kleinschalig vakantiepark zijn namelijk vrijstaand en hebben veel ruimte om het vakantiehuis of om de bungalow. Een ander voordeel van kleine vakantieparken is, dat deze veelal gevestigd zijn in een rustige en natuurrijke omgeving. Ontspannen en genieten staan dan ook voorop bij een verblijf op een klein vakantiepark. Senioren en gezinnen met nog jonge kindjes zijn de grootste groep, die de voorkeur geeft aan een verblijf op één van de deze parken in Nederland of in landen als Duitsland, België en Frankrijk. Gezinnen met oudere kinderen kiezen vaak voor een grootschalig vakantiepark, waar de vele faciliteiten garant staan voor plezier en vermaak. Deze voorzieningen ontbreken veelal op de kleinschalige parken, waar het vakantiehuis als uitvalsbasis wordt gebruikt en als rustpunt om volledig tot ontspanning te komen.


Kleine vakantieparken

Kleine vakantieparken in Nederland

Naast de grootst opgezette bungalowparken in Nederland, die over een diversiteit aan faciliteiten voor jong en oud beschikken, kunt u er voor kiezen om op één van de rustige en kleine vakantieparken in Nederland te verblijven. Dat kan bijvoorbeeld op het vakantiepark Hunerwold State in Wateren, dat grenst aan het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold. Hier bevinden zich nog geen honderd luxe ingerichte villa’s en zijn de faciliteiten op het park beperkt. Wel kan er naar keuze gebruik worden gemaakt van voorzieningen als een zwembad en speeltuin op de aangrenzende camping. Een ander klein vakantiepark is het Villapark Schildmeer in de provincie Groningen. Dit is één van de kleine vakantieparken met een kleinschalige opzet, die over geschakelde en vrijstaande villa’s beschikt. Villapark Schildmeer is direct aan de oevers van Schildmeer gelegen. Ook op het Bungalowpark Hoogersmilde in Drenthe komt u terecht op een kleinschalig opgezet park.

Kleine vakantieparken in het buitenland

Verblijft u tijdens de vakantie liever in het buitenland op één van de kleine vakantieparken, dan hebt u in meerdere landen keuzemogelijkheden. In Frankrijk is het Vakantiepark Domaine du Moulin in de regio Dordoge bijzonder kleinschalig van opzet met een aanbod van vijftien chalets, die zich aan de oever van een beekje bevinden. Het is een klein vakantiepark, maar wel één met een groot zwembad en een wellnesscentrum. In de Franse regio Bretagne kan het vakantiepark Les Hauts de la Houle tot de kleine vakantieparken gerekend worden. De beschikbare appartementen zijn rondom het zwembad gesitueerd. Liefhebbers van rust en natuur kunnen in Duitsland op een heerlijk rustig opgezet vakantiepark genieten in de regio Hessen, waar het kleinschalige vakantiepark Twistesee aan het gelijknamige meer is gevestigd. Hier zijn een beperkt aantal faciliteiten beschikbaar, zoals een restaurant, speeltuin, fietsverhuur en wasfaciliteiten. Twistesee is overigens één van de kleine parken, waar huisdieren zijn toegestaan.


Kleine vakantieparkenBekijk de vakantieparken