Vakantieparken Wales

(1 vakantiepark)

 • Vakantiepark Hafan y Mor
  Vakantiepark Hafan y Mor
  Vakantiepark Hafan y Mor
  Vakantiepark Hafan y Mor

  Vakantiepark Hafan y Mor

  • Land:Wales
  • Regio:Midden Wales

  Vakantiepark Hafan y Mor is met haar ligging in een schitterend landschap echt een plaatje om te zien. Vanaf het park kijkt u uit over een natuurrijke regio met op de achtergrond mooie bergpartijen...

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend

Wales is één van de vier landen die gezamenlijk het Verenigd Koninkrijk vormen. De andere landen zijn Engeland, Schotland en Noord-Ierland. In deze tekst laten wij u zien welke bezienswaardigheden, evenementen en vakantieparken Wales rijk is. Tevens geven wij een beknopte, maar duidelijke uitleg over het land zelf.

Landeninformatie Wales

Wales is een voormalig vorstendom en behoort, zoals in de inleiding al vermeld, tot het Verenigd Koninkrijk. Wales ligt in het westen van Groot-Brittannië en aan de oostkant grenst Wales aan Engeland. Volgens de volkstellingen in 2009 zijn er in Wales ruim 3 miljoen mensen woonachtig in dit schitterende land. Wales heeft een totale oppervlakte van 20.761 vierkante kilometer, wat neerkomt op 63 inwoners per vierkante kilometer. De voertalen zijn Engels en Welsh.

Bezienswaardigheden in Wales

Net als elk ander land heeft Wales enkele bezienswaardigheden die u, als vakantieganger, haast moet bezichtigen. Niemand verplicht u ertoe, maar wanneer u belangrijke bezienswaardigheden bezichtigt, heeft u een onvergetelijke vakantie achter de rug als u weer thuis bent. Ook leveren de bezienswaardigheden u beeldschone foto’s op. Zo kunt u diverse, historische, kastelen bezoeken in de plaatsen Caernarfon, Conwy of Harlech. Alle drie de plaatsen beschikken naast een historisch kasteel ook allen over een historisch centrum met eeuwenoude gebouwen. Het zuiden van Wales staat bekend om de bedrijvige mijnstreek, waarbij de mijnen vooral in de 19e en 20e eeuw volop in gebruik waren. Bij deze mijnen werd vooral steenkool gewonnen. In de plaats Blaenavon bijvoorbeeld kunt u nog steeds één van deze mijnen bezoeken, in dit geval de mijn die de naam Big Pit heeft gekregen.

Evenementen in Wales

Wales staat bekend om een aantal evenementen welke jaarlijks terugkeren. Niet alleen de inwoners van Wales kijken ieder jaar weer uit naar deze evenementen. Er zijn zelfs buitenlanders die jaarlijks naar Wales op vakantie gaan om deel te nemen of te kijken naar deze bijzondere evenementen. In juli en augustus vindt in de plaats Cardiff het Cardiff Summer Festival plaats. Dit festival staat bekend om het neusje van de zalm wat betreft straattheater, live muziek, amusement en komedie. Tevens is het Cardiff Summer Festival een walhalla voor uw kinderen, daar er veel amusement voor de kinderen is. Begin Julie kunt u in Vale of Glamorgan kennismaken met Beyond the Border, een internationaal vertelfestival welke jaarlijks in Wales plaatsvindt. Eén van de grootste en drukst bezochte evenementen van Wales is toch wel het Llangollen International Musical Eisteddfod, een evenement in Wales dat jaarlijks terugkeert en gekenmerkt wordt door de beste muziek, dans en zang van over de gehele wereld.

Vakantieparken in Wales

Wanneer u besluit naar Wales te gaan voor een vakantie, voor familiebezoek of voor een zakenreis heeft u natuurlijk ook een plaats nodig waar u kunt overnachten. Wij hebben voor u enkele vakantieparken opgezocht waar u mogelijk zou kunnen verblijven. U kunt denken aan Greenacres Holiday Park in de plaats Porthmadog, aan de noordwestkust van Wales. U bent hier op een steenworp afstand van het strand en de duinen. In de plaats Ystradgynlais treft u Heronstone Holiday Retreat waar u sportieve en uitdagende bergwandeling kan maken in hetBrecon Beacons National Park.