Bospark

Bospark

Een bospark is aantrekkelijk voor de meest uiteenlopende doelgroepen. Een bosrijke omgeving biedt namelijk tal van mogelijkheden om een veelzijdige invulling aan het verblijf te geven. Bosparken zijn uiteraard voor de natuurliefhebbers bij uitstek geschikt, maar ook rustzoekers komen in de natuurrijke omgeving helemaal tot hun recht. Bovendien biedt een bos vakantiepark de actieve vakantieganger alle gelegenheid om direct vanaf de accommodatie erop uit te gaan om boswandelingen te maken of één van de fietsroutes door het bos te volgen.

Bekijk de bosparken

Het voordeel van het doorbrengen van de vakantie op één van de vakantieparken in het bos is dat er volop genoten kan worden van de natuur en rust. In een bosrijke omgeving komt het vakantiegevoel pas echt naar voren. Dat geldt niet alleen voor de lente, wanneer alles in bloei staat, maar evengoed in de zomer en zelfs in de herfst als de bladeren van de bomen een schitterende kleurenpracht vertonen. Vakantieparken met een bos onderscheiden zich ten aanzien van andere bungalowparken doordat de gelegenheid geboden wordt om midden in de natuur te verblijven. Dat geeft elke vakantie een extra dimensie, waar jong en oud van kan genieten. U hebt de mogelijkheid om zowel in Nederland als in andere landen, zoals Duitsland, Frankrijk en België een bospark te kiezen voor uw vakantie.


Vakantieparken bos

Bospark in Nederland

In verschillende provincies zijn er bosparken beschikbaar, zoals het vakantiepark Rabbit Hill in de provincie Gelderland, dat in de bosrijke omgeving van Apeldoorn is gelegen. In de bossen van Drenthe is het Vakantiepark Het Land van Bartje gevestigd, waar genieten van de natuur voorop staat. Op het Vakantiepark Miggelenberg zijn de accommodaties ver van elkaar gevestigd, zodat u in deze bosrijke omgeving van de Veluwe volop van uw privacy kunt genieten. Het Vakantiepark Twenhaarsveld bevindt zich in het bos in de provincie Overijssel en is zelfs in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug gelegen onderaan de Holterberg.


Vakantieparken bos

Bospark buitenland

Er zijn bosparken in het buitenland, zoals in Frankrijk, waar naast het bos ook een ligging aan een meer en aan de kust in combinatie tot de mogelijkheden behoort. Dat is onder meer van toepassing op het Vakantiepark Marina de Talaris Lacanau, dat aan de kust en aan een meer in het bos is gelegen in de regio Charente-Maritime. Het Vakantiepark Le Domaine du Bosquet in de regio Centre biedt weer een exclusieve ligging in het bos en is tegen een heuvel aan gelegen. In Duitsland zijn er meer dan dertig bosparken, zoals het Vakantiepark Dorint in de regio Hessen en het Vakantiepark Sonnenberg in de regio Rijnland-Palts. In België zijn er prachtige vakantieparken in het bos in de Ardennen te vinden, zoals Vakantiepark Les Vallons en het Vakantiepark Grandhan. Het Vakantiepark Village Eau d’Heure is eveneens in het bos, maar ook aan een meer gelegen in de regio van de Belgische Ardennen.