Vakantieparken Luxemburg

(2 vakantieparken)

 • Vakantiepark La Sapiniere
  Vakantiepark La Sapiniere
  Vakantiepark La Sapiniere
  Vakantiepark La Sapiniere

  Vakantiepark La Sapiniere

  • Land:Luxemburg
  • Regio:Luxembourg
  • Ligging: In het bos
  • Diervriendelijk

  Vakantiepark La Sapiniere is gelegen in natuurrijke gebied. Op dit kindvriendelijke park gaat het hele gezin zich uitstekend vermaken. Er is namelijk van alles te ondernemen zowel ter ontspanning a...

  Faciliteiten:
  • Restaurant
  • Buitenzwembad
  • Internet / wifi
  • Bar
  • Huisdieren toegestaan
  • Kinderzwembad
  Personen:
  • 2-6
  • 8-12
  • 12+
 • Vakantiepark Dirbach Plage
  Vakantiepark Dirbach Plage
  Vakantiepark Dirbach Plage
  Vakantiepark Dirbach Plage

  Vakantiepark Dirbach Plage

  • Land:Luxemburg
  • Regio:Luxembourg

  Vakantiepark Dirbach Plage is gelegen in de mooie natuur van Luxemburg. U verblijft op dit park in houten chalets die op unieke plekjes zijn gelegen. De omgeving kenmerkt zich door hoge bergtoppen ...

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend

Luxemburg is zeker een aantrekkelijk vakantieland te noemen, dat voor wat betreft de ligging vanuit Nederland eenvoudig te bereiken is met de auto. Ondanks dat Luxemburg een van de kleinste landen van de Europese Unie is, valt er toch verrassend veel te ontdekken en te ondernemen. Op het gebied van historie en cultuur zijn er dan ook talloze bezienswaardigheden te vinden en ook de afwisselende natuur biedt alle gelegenheid voor sportieve inspanning en ontspanning. Voor een verblijf Luxemburg zijn er verschillende vakantieparken beschikbaar, die onder meer variëren in opzet en in het aanbod van faciliteiten.

Ligging Luxemburg

Luxemburg is gelegen in het westen van Europa en kent meerdere buurlanden zoals Frankrijk, Duitsland en België. Vanuit Nederland kan Luxemburg onder meer bereikt worden door België heen te reizen, waarna Luxemburg is gelegen. Luxemburg kent slechts een oppervlakte van 2586 vierkante kilometer en heeft rond een half miljoen inwoners. De hoofdstad van Luxemburg is de grootste stad van het land en wordt ook Luxemburg genoemd. Het landschap van Luxemburg is redelijk gevarieerd met in het noorden de Ardennen, een gebied dat bestaat uit bergen met bossen en rivierdalen. Het zuiden van Luxemburg is heuvelachtig, maar kent een minder ruig landschap als het noorden. Hier wonen dan ook de meeste inwoners.

Bezienswaardigheden Luxemburg

Luxemburg heeft een uiteenlopend aanbod op het gebied van bezienswaardigheden. Een belangrijk deel van het aanbod van de bezienswaardigheden in Luxemburg zijn de kastelen en burchten, die onder meer in de plaatsen Wiltz, Larochette, Clervaux en Vianden zijn gelegen. Een bijzondere bezienswaardigheid in Luxemburg is het Fort van Thüngen, dat in het natuurpark Dräi Eechelen is te vinden en waar ook twee musea bezocht kunnen worden. Ook interessant om te bezoeken is de Vlindertuin in Grevenmacher, waar in de kassen de meest kleurrijke vlinders rondfladderen. In Luxemburg-stad is De Adolfsbrug een van de bekende bezienswaardigheden, dat bekend staat als het nationale symbool voor het groothertogendom Luxemburg. Verder zijn er ook een groot aantal natuurgebieden de moeite van het bezoeken waard zoals het natuurpark Our.

Evenementen Luxemburg

Elk jaar worden er weer een aantal traditionele evenementen in Luxemburg georganiseerd. In Luxemburg-stad vindt bijvoorbeeld elk jaar het evenement Schueberfouer plaats. Dit evenement dat eind augustus van start gaat, duurt twee weken en staat bol van festiviteiten zoals voorstellingen, shows en parades. Ter herdenking aan het ontstaan van deze jaarmarkt vindt er ook altijd de parade van schapen plaats. Een ander nationaal evenement in Luxemburg is de Nationale Feestdag van Luxemburg dat op 23 juni valt, maar al op de vooravond daarvan gevierd wordt met een traditionele toortsenparade door Luxemburg-stad, muziek, kraampjes en een schitterend vuurwerk dat boven de Petrusse Vallei vanaf de brug wordt afgestoken.

Vakantieparken in Luxemburg

De vakantieparken in Luxemburg zijn over het algemeen kleinschalig van opzet. Dat betekent dat op een groot deel van de vakantieparken beperkte faciliteiten aanwezig zijn, maar er kan zeker ook een vakantiepark worden gevonden dat meer biedt dan alleen het verblijf in accommodaties. De vakantieparken zijn in natuurrijke gebieden gelegen en de afstand naar plaatsen waar tal voorzieningen zijn gelegen zoals horeca en winkels is eenvoudig te overbruggen.