Vakantiepark met zwembad

Vakantiepark met zwembad

Een vakantiepark met zwembad is natuurlijk bij uitstek geschikt voor een gezin met kinderen, maar ook voor iedere andere gast, die ervan houdt om af en toe een duik in het water te nemen. Er zijn vakantieparken met of zonder zwembad en dan kunnen zich ook nog verschillen voordoen ten aanzien van het zwembad zelf. Zo zijn er vakantieparken met een binnenzwembad of met een buitenzwembad, maar combinaties van beiden komen ook voor. Binnen kunnen zwemmen tijdens de vakantie is natuurlijk erg prettig als de weersomstandigheden het niet toelaten om buiten te zwemmen.


Vakantiepark met zwembad

Vakantiepark met subtropisch zwembad

Een vakantiepark met zwembad, dat als een subtropisch zwembad wordt vermeld, biedt de meeste vormen van vermaak in het water. Bij een subtropisch zwembad zijn er waterspeeltoestellen aanwezig net als een glijbaan en kan er zelfs sprake zijn van een golfslagzwembad of water met een stroomversnelling/

Bekijk de vakantieparken

Ook buitenzwembaden beschikken op het vakantiepark vaak over een glijbaan en andere speeltoestellen voor de kinderen. Een vakantiepark met subtropisch zwembad biedt vaak ook nog andere mogelijkheden ter ontspanning, zoals een whirlpool of een sauna. Een vakantiepark met zwembad is in meerdere variaties beschikbaar in Nederland, maar ook in andere landen in Europa kan er een accommodatie geboekt worden met zwembad. Overigens beschikken vrijwel alle vakantieparken met een zwembad ook over een speciaal kinderzwembad, waar baby’s, peuters en kleuters met hun ouders in het water kunnen spetteren.

Vakantiepark met zwemparadijs in Nederland

In Nederland zijn er meerdere bungalowparken met een zwemparadijs gevestigd. Het vakantiepark De Lommerbergen ligt in de provincie Limburg midden in een bos bij de plaats Reuver en beschikt over een prachtig subtropisch zwemparadijs met een lange glijbaan en een geweldige zwemmersbar. Kruidenbaden, infrarood cabines en een stoombad bieden daarbij de broodnodige ontspanning. Een ander vakantiepark met zwembad in Nederland is het vakantiepark De Huttenheugte in de provincie Drenthe. In Aqua Mundo beleeft elke gast van de Huttenheugte een geweldige tijd in een schitterend themabad met een wildwaterbaan en een golfslagbad. Baantjes trekken kan hier in het 25 meter bad en de kinderen vermaken zich uitstekend in het speciale kinder-doe-bad.


Vakantiepark met zwembad

Vakantiepark met zwemparadijs in buitenland

Duitsland is één van de landen, waar een vakantiepark met zwembad eerder regel dan uitzondering is, of dat nu een binnenzwembad of een buitenzwembad betreft. Een voorbeeld van een prachtig bungalowpark in Duitsland met een zwemparadijs is het bungalowpark Bispinger Heide in Nedersaksen. Hier is naast een gewoon zwembad een geweldig subtropisch zwem- en speelparadijs aanwezig. Ook het Vakantiepark Valk Linstow in Mecklenburg beschikt over een subtropisch zwembad. In België zijn onder meer de vakantieparken Zilverstrand en De Haan aan Zee voorzien van een binnenzwembad met een subtropisch karakter. Wie liever op vakantie naar Frankrijk gaat en daar op een vakantiepark met zwembad wenst te verblijven, heeft een ruime keuze uit bungalowparken en resorts. Het vakantiepark Domaine des Bans in de regio Lorriane heeft meerdere buitenzwembaden met glijbanen en spelfaciliteiten, maar dat geldt ook voor het park Domaine de Beaulieu in de regio Vendee. Het Vakantiepark Le Lac d’Ailette in de regio Champagne beschikt weer over een schitterend binnenzwembad.