Vakantiepark met manege

Vakantiepark met manege

Een verblijf op een vakantiepark met manege is ideaal voor liefhebbers van paarden. Het leuke van het doorbrengen van een vakantie op een park met manege is dat niet alleen ervaren ruiters er een geweldige tijd kunnen beleven, maar ook beginnende ruiters kennis kunnen maken met de beginselen van het paardrijden. De aanwezigheid van een manege op vakantieparken biedt de gasten de mogelijkheid om een actieve invulling aan het verblijf te geven. Er zijn vakantieparken, waar ook de kinderen terecht kunnen op de manege om bijvoorbeeld op een pony te rijden en de basisvaardigheden aan te leren.

Bekijk de vakantieparken

De allerkleinsten kunnen zelfs onder begeleiding van het zogenaamde ponywandelen veel plezier beleven. De mogelijkheden zijn uiteraard per vakantiepark met manege wel verschillend, zodat daar bij het boeken rekening mee gehouden kan worden. Overigens zijn er niet alleen vakantieparken met maneges in Nederland beschikbaar, want ook in Frankrijk, Duitsland, Italië en Ierland zijn er meerdere bungalowparken met maneges gevestigd. Een beperkter aanbod is beschikbaar in landen als Kroatië, Engeland en België. Overigens bieden de bungalowparken met paarden op stal evenveel mogelijkheden als andere vakantieparken. Ook hier vindt u verschillen met betrekking tot het aanbod van voorzieningen en faciliteiten voor kinderen.


Vakantiepark met manege

Vakantieparken manege Nederland

Als u de vakantie in Nederland wilt doorbrengen op een vakantiepark met manege, dan staan er meerdere mogelijkheden tot uw beschikking. Op het Recreatiepark Groot Bartje in de provincie Drenthe hebt u de mogelijkheid om uw eigen paard mee te nemen. Hiervoor kunt u een ruime paardenstal huren. Ook worden er paardrijlessen aangeboden en is de omgeving ideaal voor het maken van buitenritten. Het bungalowpark De Lourenshoeve bevindt zich in de provincie Overijssel en beschikt over een eigen Paardensportcentrum, waar paardrijlessen worden gegeven, huifkartochten worden georganiseerd en er buitenritten gemaakt kunnen worden. Ook dit vakantiepark met manege biedt de mogelijkheid om vakantie met het eigen paard te vieren.


Vakantiepark met manege

Vakantieparken manege buitenland

In het buitenland geldt dat Frankrijk het land is met de meeste mogelijkheden op het gebied van een verblijf op een vakantiepark met manege. Zo beschikt niet alleen het vakantiepark Le Clos de Oliviers aan de kust van de Côte d´Azur over een manege, maar ook het vakantiepark Les Hameaux de Miel in de regio Dordogne. In de regio Elzas bevindt zich het vakantiepark Hameau des Gites, dat aan een Nationaal Park grenst en over een manege beschikt, zodat hier prachtige paardrijdtochten gemaakt kunnen worden. Ook in Duitsland zijn er mogelijkheden om te verblijven op park met manege, zoals in de regio Hessen op het Vakantiepark Dorint net als op het vakantiepark Bischofsmais, dat in het bosrijke Beierse Woud is gevestigd. Gaat u liever naar Italië op vakantie om daar prachtige tochten te paard te maken, dan kunt u onder meer terecht op het vakantiepark Norcenni Girasole in de regio Toscane. Of u kunt van een heerlijke tijd genieten op vakantiepark Isola Albarella aan de prachtige Adriatische Kust.