Sparen voor een gezinsvakantie

Sparen voor een gezinsvakantie

Erop uit met het hele gezin is niet goedkoop. Wanneer uw kinderen niet meer de gratis mee te boeken leeftijd hebben kunnen de kosten aardig oplopen als u met het hele gezin even weg wilt. Om toch lekker te kunnen genieten in een vakantiepark zal sparen een noodzakelijke truc zijn om straks ontspannen op gezinsvakantie te gaan.


Gelukkig zijn er zoveel leuke parken in Europa dat er keuze genoeg is. Met de auto op vakantie is gezellig en kan bovendien een hoop geld aan vliegtickets besparen. Wanneer u het benodigde budget voor uw familiereis berekent, vergeet dan niet om verder te denken dan alleen het huisje. Denk ook aan de reiskosten en andere kosten op locatie zoals een avondje uit eten, toegang tot een attractiepark of andere excursies die op het vakantielijstje staan.


Wanneer u alle kosten voor een vakantie in een vakantiepark in kaart heeft gebracht kunt u heel doelgericht gaan sparen. U weet precies hoeveel u nodig heeft om het reisje te realiseren, dus is de volgende stap het bij elkaar sparen van dit bedrag. Kijk goed naar uw uitgaven om te bepalen welke kosten wel wat lager kunnen om meer over te houden voor de vakantie. Maak ouderwets een spaarpot die niet zomaar open te krijgen is (zodat u niet stiekem wat boodschappengeld wegsnoept) en stop daar elke week een vast bedrag in.

Nog makkelijker dan een fysieke spaarpot is een virtuele spaarpot waarin u de vakantie bij elkaar spaart. Dat kan bij verschillende banken, bijvoorbeeld via ING doelsparen, gewoon via een bestaande spaarrekening. Hiermee kunt u binnen uw spaarrekening een aparte pot aanmaken om een bedrag voor een doel (de gezinsvakantie!) bij elkaar te sparen. Stel een automatische overboeking in die elke week wat opzij zet in deze pot. U kunt zelf instellen wanneer u het gespaarde bedrag kunt opnemen en u ontvangt gewoon de rente die u op de spaarrekening krijgt. Als het doelbedrag bij elkaar gespaard is kan de vakantiepret beginnen! Verzamel leuke muziek en speelgoed voor onderweg, kook thuis vast eens een maaltijd van de gekozen bestemming om in de stemming te komen en tel af op de kalender. Voor u het weet is het zover en genieten jullie van die welverdiende vakantie!